В началото на вчерашното редовно заседание на Общинския свет председателят Любомир Лилов прочете поздравителен адрес, адресиран до ръководството и отбора на БК Балкан. 


“Вие постигнахте успех, който ще остане завинаги в спортната история на Община Ботевград“, гласи част от поздравителния адрес. По-нататък в него се казва: “Пожелавам на всички най-вече здраве, за да продължавате да покорявате своите върхове. Вашите успехи са достоен пример за това, че с постоянство и амбиция всичко е постижимо.“.


Общинският съвет ще изпрати поздравителен адрес и до футболния Балкан, който завоюва Купата на Аматьорската футболна лига.


По повод постигнатите спортни успехи, кметът Иван Гавалюгов благодари на Общинския съвет за съпричастността към развитието на спорта в общината. Той подчерта, че всички предложения на Община Ботевград, било то за финансиране на спортните клубове – футболния и баскетболния, било то за гласуване на бюджета, в който се предвиждат средства за издръжка на общинските спортни бази, са подкрепени от Общинския съвет. 


“Вярвам, че поне по темата спорт – подпомагане и на професионалния, на аматьорския, и на датско-юношеския, сме обединени и сме на едно мнение. Вярвам, че ще продължим да работим в същия дух и занапред. Така е било и в предходни години, така  и по време на този  Общински съвет. Убеден съм, че и през следващия мандат спортът ще обединява хората от града и съветниците“, каза в заключение кметът Гавалюгов.