Както обявихме предварително, през изминалата събота в Боженица се проведе творческа работилница на открито. В инициативата участваха и деца. Те подходиха с любопитство и ентусиазъм към работата на майсторите, занимаващи се с дърворезба и художествена керамика, дори се включиха активно в техния проект – скулптора от дърво и керамика, която ще краси живописно място край реката. За тази цел бе използван стар дънер, гниещ сред храсталака. 


Грижата за добрия вид на това пространство най-напред поема Данаил Дилов. Той окосява редовно тревата, почиства го от боклуци, сади дръвчета. Впоследствие към него се присъединяват и други жители на село Боженица. Намерението им е да превърнат мястото в парк за развлечения и отдих. В подкрепа на тази идея бе организирана творческата работилница, в която взеха участие Катя Костадинова и Магдалена Богомилова – майстори на художествена керамика, Димитър Христов и Александър Василев – дърворезбари, Румяна Йорданова – майстор-шивач, Данаил Дилов и Петър Лалов.


Скулптурата от дърво и глина не е завършена, тъй като за това е необходимо технологично време, съобщиха организаторите. Те поеха ангажимент да съобщят, когато тя бъде напълно готова. Това ще бъде първата творба от естествени материали в парка, но в никакъв случай няма да е единствената, категорични са инициаторите на събитието. Тяхното желание е творческата работилница на открито в Боженица да се превърне в традиция.