Днес станаха известни имената на всички отбори, които ще участват в новия сезон на баскетболната Шампионска лига. Броят на клубовете е 48 от 28 различни държави, сред които 16 са шампиони на своите страни,


От ФИБА определиха Балкан да започне от първия квалификационен кръг. Жребият ще се тегли на 4 юли. 


От този първи кръг на квалификациите започват още 15 отбора: Бакен Беарс от Дания, Донар Грьонинген от Холандия, Орадя от Румъния, Фрибург Швейцария, шампионът на Унгария, Интер Братислава от Словакия, Капфенберг Австрия, Карху от Финландия, Керавнос от Кипър, Киев Баскет от Украйна, Легия Варшава от Полша, Сьодертале от Швеция, Цмоки Минск от Беларус, Морнар от Черна гора, и Прищина от Косово. Един от тези отбори ще бъде съперникът на Балкан в първия квалификационен кръг.


От втория квалификационен кръг започват Антверп Джайънтс от Белгия, Бургос Испания, Телеком Бон Германия, Варезе Италия, Вентспилс Латвия, Лиеткабелис Литва, Торун Полша и Нижний Новгород от Русия. Те ще срещнат 8-те победители от първия квалификационен кръг.


Първите мачове от първия квалификационен кръг са на 17/18 септември, реваншите са на 21/22 септември.


Директно за груповата фаза се класират: АЕК Атина, Перистери и ПАОК Солун от Гърция, Апоел Холон и Апоел Ерусалим от Израел, Анвил Влоцлавек Полша, турските Банвит, Бешикташ, Газиантеп и Тюрк Телеком, 3 отбора от Испания - Манреса, Сарагоса и Тенерифе, 3 от Франция - По Ортез, Дижон и Страсбург, Динамо Сасари от Испания и Нептунас от Литва.