След като Мирко Мулалич  се завърна в родната си в Словения и от новия сезон ще играе в Цедевита Олимпия, своя подпис под договор с клуба сложи и друг играч от шампионския тим на Балкан - Микейл Хопкинс. Това бе обявено днес от медиите в Словения.


Хопкинс има огромни заслуги за шампионската титла на Балкан.  Той има впечатляваща статистика - 14.7 точки, 8.3 борби, 2.4 асистенции и 2.1 чадъра. Хопкинс имаше и други предложения - от Израел, както и от друг участник в Адриатическата лига - Игокеа, но избра тази на Олимпия.


Ето първите думи на Хопкинс след като подписа с новия си клуб. "Бих искал да благодаря на баскетболния клуб Cedevita Olimpija Ljubljana Цедевита Олимпия за възможността да се присъедини към екипа. Очаквам с нетърпение предизвикателствата и факта, че силни конкуренти ще се изправят срещу нас в предстоящия сезон и че ще бъдем представени в две силни европейски състезания. Моят приятел Мирко Мулалич ми разкри много красиви неща за Любляна и феновете и очаквам с нетърпение да дойда на паркета и да играя".


От 4 юни словенският Олимпия Любляна се обедини с хърватския Цедевита и вече са един клуб.  Това е прецедент - за първи път се обединяват два отбора от различни държави. Новият Цедевита Олимпия ще участва във втория по сила европейски турнир - този на Юрокъп, както и в Адриатическата АБА лига, но няма да вземе участие в шампионата на Словения.