Отборът на Унгария се промъкна във втората фаза на квалификациите за световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините през 2023 година. Съставът на Стоян Ивкович оцеля срещу тима на Португалия с 69-68 в мач от петия кръг в група E. В зала „Тушкечарнок“ унгарците бяха в ролята на лидери през огромна част от срещата, но едва в последните минути стигнаха до своя втори пореден успех в пресявките и същевременно нанесоха ново разочарование на португалците, които допуснаха пета последователна загуба и изгубиха всякакви шансове за класиране в следващия етап.


 Така „маджарите“ заемат третото място във въпросния поток, като срещу името им личат три победи и две загуби, а играчите на Марио Гомес все още не познават вкуса на успеха след пет кръга и се намират на последната четвърта позиция. На 4 юли (понеделник) „маджарите“ ще гостуват на Франция, докато „мореплавателите“ ще домакинстват на Черна гора.


Микаел Хопкинс бе най-добър за унгарците. Бившият играч на Балкан Ботевград се отчете с 9 точки и 11 борби. Роско Алън стана най-резултатен с 11 точки, които допълни с 6 овладени под двата ринга топки. Адам Шамоди регистрира 10 и 5 асистенции.