От новия сезон Небойша Видич, под чието ръководство Балкан стана шампион на България, ще работи в елитния руски БК Нижний Новгород. Това съобщи официалният сайт на клуба.


Небойша Видич ще бъде асистент старши треньора Зоран Лукич. Той замени на този пост друг негов сънародник - Предраг Бадняревич, който реши да си тръгне, след като бе асистент в продължение на два сезона.


Така Небойша Видич отново ще бъде в един отбор с друг шампион с Балкан - Брендън Браун, който преди това също подписа с БК НН.


Небойша Видич не за първи път ще работи в Русия. През 2013 година бе треньор на младежкия отбор на Локомотив Кубан от Краснодар. А следващия сезон стана помощник треньор на елитния "Красный Октябрь" от Волгоград - участник в единната ВТБ лига.


Отборът на Нижний Новгород започна подготовка за новия сезон в началото на тази седмица. От 23 август тимът заминава на лагер в Словения. В една от контролите, които ще изиграе там, ще срещне Олимпия Цедевита, в който са други двама шампиони с Балкан - Мирко Мулалич и Микейл Хопкинс.