Футболният отбор на Балкан постигна първа победа в първенството на Югозападната трета лига. Той дойде в днешния VI кръг при домакинството на Надежда Доброславци с 1-0.  


През първите 45 минути гостите владееха повече топката, но по-опасните положения бяха пред тяхната врата. В 20-та минута Ясен Георгиев не можа да се възползва от удобно положение за гол. А в 31-та мощен удар на Кристиян Ковачев от 25 метра разтресе напречната греда.


15 минути след началото на второто полувреме балканци отнеха топката в половината на съперника, капитанът Здравко Атанасов пусна добър пас към Ивайло Цветанов, който нанесе удар, той бе омекотен след контакт със защитник, но топката успя да допълзи до вратата и пресече голлинията за 1-0.


След това гостите се изнесоха по-напред и създадоха пространства за нахлуване за играчите на Балкан. Зелените на няколко пъти имаха възможност за нов гол, но им липсваше концентрация и точност в пасовете и ударите.


Победата на Балкан, макар и минимална, бе напълно заслужена. Гостите от Доброславци имаха само един опасен удар две минути след като допуснаха гол, но топката премина близо до страничната греда.