От днес започна монтирането на съоръженията на голямата детска площадка в Градския парк. Те са изработени от акация и дъб. Площадката се разпростира на площ от 500 кв.м. 


„Нашата фирма се занимава само с уникални, нестандартни проекти, какъвто е и този тук. Специално за конкретното място подбрахме темата „Крепости“. Ботевград е много близо до планината и решихме, че тази тема ще е подходяща. Надявам се тя да се хареса на жителите на града. Друг такъв проект в България няма. Всички материали, които използваме за изработката на съоръженията, са естествени. Дървесината, която използваме, е само акация и дъб. Те са много трайни, няма опасност от нацепване и усукване.“ – каза за вotevgrad.com Ивайло Зафиров – представител на фирмата-изпълнителка на проекта - „Робифорест“ ЕООД.


От бургаската фирма уточниха, че монтажните дейности ще продължат не повече от десетина дни, до средата на другата седмица. 


За закупуването и монтирането на различните съоръжения за игра, беседка, пейки, кошчета за отпадъци, ограда и информационни табели бяха отпуснати 65 000 лева от собствени приходи на Община Ботевград. Предложението за отпускане на средствата бе подкрепено от местния парламент.