Общо шест са били кандидатите по петте обособени позиции на обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за детските заведения, двата центъра от семеен тип за наставяне на деца и младежи с увреждания и Дом за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов“ в община Ботевград. Една от тях не е била допусната поради това, че не отговаря на поставените критерии за подбор.


Комисията, провела обществената поръчка, излезе със следното класиране: по обособена позиция №1 - „Доставка на хранителни продукти за нуждите на детски градини и млечна кухня на територията на община Ботевград” - на първо място е „Криси 2007“ ЕООД (с. Петърч) с предложена цена 330 056,92 лв.; по обособена позиция №2 - „Доставка на хранителни продукти за нуждите на Детска ясла „Здравец” в  Ботевград” - на първо място е „Стелит 1“ ЕООД с предложена цена 29 589,83 лв.; по обособена позиция №3 - „Доставка на хранителни продукти за нуждите на центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Ботевград” - на първо място е „Криси 2007“ ЕОО с предложение 23 865,49 лв.; по обособена позиция №4 - „Доставка на хранителни продукти за нуждите на Дом за стари хора „Д-р Адриян Атанасов” - на първо място е „Криси 2007“ ЕООД с предложена обща цена  за изпълнение 30 989,15; по обособена позиция №5 - „Доставка на хранителни продукти за нуждите на звено „Социален патронаж” към „Дом за стари хора д-р Адриян Атанасов” - на първо място е „Криси 2007“ ЕООД с предложена цена за изпълнение 18 508 лв.Всички цени са с включен данък добавена стойност. 


Предстои Община Ботевград да подпише договори с избраните изпълнители. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е една година.