В откровен разговор с жители на село Гурково, кандидатът за кмет на община Ботевград Иван Гавалюгов  се спря на няколко основни проблема в населеното място, които не могат да бъдат решени в рамките на един мандат. За преодоляване на най-съществения – лошото водоснабдяване, ще се прибегне до сондажни за подпочвени води. В момента сондаж се  прави в Боженица, предстоят проучвания в Липница и Елов дол, обясни кандидатът за кмет. В частта от неговата предизборна програма, отнасяща се за село Гурково, се предвижда да продължи работата по поетапното изграждане на канализация в селото. 


В хода на диалога по темата за водата стана дума и за нефункциониращата пречиствателна станция за питейни води в селото. От изказванията на хората стана ясно, че те са добре информирани за причината – енергоемка технология, а ефектът от нея  - никакъв.  


Иван Гавалюгов информира присъстващите на срещата, че по време на неговия мандат общината е спечелила проект за детска площадка в село Гурково, който предстои да бъде реализиран. Освен тази площадка, в населеното място ще бъде изградено и мини игрище , като за него ще бъде избрано подходящо място. 


Кандидатът за кмет сподели още с присъстващите, че проектът на организацията, която има намерение да преустрои бившия дом за деца в дом за възрастни хора, е преминал успешно през два етапа на одобрение и предстои трето оценяване до края на тази година. Той подчерта, че имотът си остава общинска собственост.


По време на срещата родител сподели за неудобствата от премахване на училищния превоз. По отношение на този проблем Иван Гавалюгов  обясни, че под негово управление общината е направила постъпки към Министерството на образованието и науката за 36-местен училищен автобус, с който ще могат да се извършват градски превози на ученици, например от автогарата до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Той уточни, че този въпрос  остава отворен. 


В края на срещата кандидатите от ПП МИР подариха на пенсионерския клуб апарат за измерване на кръвно налягане и уред за кръвна захар, като обещаха, че ще им осигурят допълнително игли за него. Хората им благодариха и им пожелаха успех на 27 октомври. Такива апарати са осигурени за всички клубове на територията на община Ботевград.   


Купуването и продаването на гласове е престъпление!