Баскетболистите на Балкан постигнаха четвърти пореден успех в редовния сезон на НБЛ. Тази вечер в Арена Ботевград те надделяха трудно над Рилски спортист с 2 точки разлика - 85-83 /15-24, 24-19, 24-12, 22-28/.


Интересните неща в този мач бяха доста. Едно от тях бе, че двата тима водеха почти по равно време - Балкан бе напред в резултата 18.03 минути, а Рилски спортист - 17.40 мин след 4 смени на водачеството и 4 изравнявания.


Домакините започнаха лошо, в края на първата част Рилски спортист поведе с двуцифрена преднина - 22-11, а четвъртината завърши 24-15 за гостите. Балкан спечели втората с 24-19, но на полувремето самоковци имаха преднина от 4 точки - 43-39.


Зеленобелите изиграха силна трета част, в която направиха пълен обрат. За по-малко от четири минути те направиха серия от 11-0, с която поведоха с 50-46, спечелиха четвъртината с 24-12 и преди последните десет минути водеха с 8 точки - 63-55. Продължиха да водят и през цялата четвърта част, но самоковци на няколко пъти се приближаваха само до 2 точки. При резултат 85-83 за Балкан  и оставащи 3.8 секунди Браун тръгна да атакува, но топката му бе отнета и финалната сирена фиксира победата на Балкан.


И в тази среща продължи силното представяне на Дейшон Найт. Той стана топреализатор с 18 точки и направи 7 асистенции. Другият от Балкан с двуцифрено изражение на вкараните точки е Марко Радонич - 11, неговите асистенции са 5. Крис Минков отбеляза 9 точки. Петима от победителите са с по 8 точки: капитанът Димитър Димитров, на когото само една борба не достигна за дабъл-дабъл, той е втори по коефициент на полезност в деня на именния си ден; Джордан Калахан, направил 7 асистенции и овладял 5 борби, Алекс Симеонов, Кени Хол и силно игралият Станислав Цонков. Михайло Секулович завърши със 7 точки.


За Рилски спортист много силен мач изигра Зейвиър Джонсън, станал топреализатор с 19 точки, като грабна и 8 борби. С 11 точки е Данчо Бозов, по 10 вкараха Йонас Зохоре, всичките през първото полувреме, и Брандън Браун.


За играчите на Балкан не остава време за почивка. Още утре вечерта те заминават с автобус за Румъния, в понеделник ще направят тренировка, а във вторник е вторият им мач от група G   на турнира за Купата на ФИБА Европа.


 


 


Сн.: НБЛ