Избраният за втори мандат кмет на община Ботевград Иван Гавалюгов, общинските съветници и кметовете на кметства в общината положиха клетва днес в препълнената зала „Ботевград“. 


Тържественото заседание по встъпване в длъжност на представителите на местната власт и конституиране на новия Общински съвет в Ботевград откри Николай Борисов – зам.-областен управител на Софийска област. Той даде думата на председателя на Общинската избирателна комисия Ирена Андреева да връчи удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове. Преди това тя отправи към тях пожелания за съзидателна работа в името на жителите на община Ботевград.


Пръв клетва положи кметът Иван Гавалюгов. Той прие от зам.-областния управител символите на властта – символичния ключ и кметската огърлица. Николай Борисов пожела на кмета Гавалюгов да ги съхранява отговорно, пожела здраве и просперитет на община Ботевград.


От трибуната в зала „Ботевград“ Иван Гавалюгов благодари за огромната подкрепа на изборите. “Тя е отговорност, която ще носим с чест и достойнство и през следващите четири години“, заяви той.


Кметът Гавалюгов пожела на новия Общински съвет конструктивна и градивна работа, да загърбят всякакви партийни и лични интереси в името на жителите на общината. Той пожела още на всяко заседание зала “Ботевград“ да бъде изпълнена с хора така, както е изпълнена на тържествената сесия днес, защото „гражданите трябва да участват активно в обществено-икономическия живот на общината“.