В интервю пред BBC Стив Балмър, изпълнителен директор на Microsoft сравни своята компания с библейския Давид, който влязъл в битка с великана Голиат. „Microsoft е Давид на пазара на Интернет търсачките", заяви Балмър, признавайки ролята на Голиат на Google, съобщи PCworld.bg.

Според него, софтуерният гигант не успя навреме да разпознае важността на тази бизнес сфера.

 „Трябваше преди няколко години да се усетим да инвестираме в Интернет търсенето. Но ние продължаваме в тази насока", заяви Балмър.

Директорът добави, че се притеснява от лидерското положение на Google на пазара на онлайн рекламата. „Вероятно не дооценихме факта, че рекламният модел е по-важен от технологиите".

По повод пускането на първия телефон с платформа Google Android, Балмър заяви, че това решение на интернет гиганта няма да е много популярно сред производителите на мобилни телефони, а апаратите с Windows Mobile и в бъдеще ще заемат прилична част от пазара.

„Трябва да се помни, че излезе едва първата версия на Android и тя изглежда като първа версия.
За сега тя е подкрепена само от един производител, а нашата мобилна операционна система се използва от 55.
Освен това, те имат един мобилен оператор, а ние - 175", - подчертава той.

На 1 октомври списание BusinessWeek публикува ежегодния рейтинг на най-влиятелните хора в Интернет, в който Стив Балмър заема първо място

Основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж заедно с Ерик Шмидт (изпълнителен директор на Google) се оказаха едва четвърти.