Балкан спечели гостуването си на Левски Лукойл със 76-73 /30-17, 20-23, 7-19,  19-14/ в среща от 7 кръг на НБЛ. Зелените нанесоха първо поражение на лидера в класирането преди този кръг и в следващата среща ще посрещнат у дома Ямбол.


Писането на букви и думи  след тази среща просто е безсмислено след всичко онова, което се случи тази вечер в зала Универсиада. Все пак няколко слова за малцината, които не са го гледали. През първите две части Балкан имаше пълна доминация - поведе със 7-0, спечели първата част с 30-17, а малко след средата на втората четвъртина дръпна с 20 точки. За съжаление до края на полувремето допуснаха преднината му да бъде намалена до 10 точки - 40-50.


Въпреки преимуществото, привържениците на Балкан очакваха вледенени  следващите двайсет минути, предвид това, което се случваше в последните им мачове. За съжаление, в третата част баскетболистите не ги опровергаха. Загубиха я със 7-19, като вкараха първия си кош 7 минути беез 5 секунди и след решителните десет минути вече изоставаха с 2 точки - 59-57 за Левски.  Добре, ч в последната четвъртина, прлиличаща по своя развой на психотрилър,  по някакъв начин успяха да запазят самообладание. И 1 секунда преди краяпри равенство 73-73,  с тройка на Джордан Калахан - впрочем, едва втория кош на гарда на Балкан, успяха да изтръгнат успеха със 76-73.


Трябва да се отбележи, че в тази среща Левски Лукойл игра без двама от основните си играчи - контузените Чавдар Костов и Христо Захариев. Но с оглед на показаното трябва да се отбележи също и това, че те бяха умело заместени най-вече от Искрен Манолов и Ивайло Ресиловски, които в най-ключовите моменти просто измисляха отсъждания в полза на домакините.


За статистиката: невероятен мач изигра Крис Минков, който стана топреализатор с 15 точки, има 5 борби и 4 асистенции и естествено е с най-висок коефициент. С по 12 точки са Дейшон Найт и Марко Радонич, по 9 имат Димитър Димитров и Кени Хол, овладял 7 борби, с по 6 са Секулович и Калахан, 4 има Цонков, 3 Симеонов.


За Левски Лукойл над всички с 21 точки бе Венцислав Петков, с 16 е Чийтъм, с 14 точки и 8 асистенции е Великов.