Нападателят на Ювентус Винченцо Якуинта се контузи и няма да игра в утрешното домакинство на Палермо от седмия кръг, както и в световните квалификации на "Скуадра адузра" с България и Черна гора. Това съобщи наставникът на "бианконерите" Клаудио Раниери. "Якуинта получи разтежение по време на мача с БАТЕ, където вкара и двата гола за равенството 2:2 от шампионската лига. Днес опита да тренира с отбора, но не успя да го стори. Така той със сигурност пропуска мача с Палермо, и сбора на националния отбор на Италия, след като е контузен", заяви Раниери пред медиите. Освен Якуинта още Марко Бориело, Марко Матераци, Фабио Гросо и Андреа Пирло пропускат мача в София за "адзурите" поради различни травми.

Бившият играч на Удинезе Якуинта има проблеми с мускул на дясното си бедро. Така капитанът Алесандро Дел Пиеро ще го замени в титулярния състав на Юве и ще си партнира с Амаури, иначе щеше да седне на пейката.

Младият талант Себастиян Джовинко също не тренира с отбора днес, но въпреки това се очаква да бъде титуляр утре на мястото на Павел Недвед. "Джовинко има лек проблем, но ще е готов за игра утре. Разчитаме на него", сподели Раниери.