На 28 януари 2020 година „Напоителни системи“ ЕАД спира водоподаването за 24 часа към „ВиК“ - София, Технически район – Ботевград. Ограничението се налага поради извършването на ремонтни дейности по 3 големи водопроводни аварии. Тази информация бе съобщена от кмета Иван Гавалюгов на днешния брифинг с местните медии.


„Едната авария е по пътя за местността „Рудешки дол“, другата е в Чеканица, а третата е по тръбопровода на „Напоителни системи“ ЕАД преди МВЕЦ „Бебреш“.“ – съобщи още Гавалюгов. „Спирането на водоподаването към „ВиК“ – София вероятно ще доведе до известни затруднения с водоснабдяването на абонатите в Ботевград и Трудовец, и то най-вече във високите етажи или части на тези населени места. Имам уверението от ВиК София, че правят всичко възможно тези затруднения да са минимални.“, добави градоначалника.


„Спирането на водата ще започне в следобедните часове на 27 януари – понеделник. За да извършим ремонтните дейности на тръбите, те трябва да са празни. Ще направим всичко възможно, направили сме нужната организация, да отстраним трите аварии бързо. Възможно е водоподаването към „ВиК“ – София да бъде възстановено и по-рано от предвиденото.“ – каза за Botevgrad.com  Веселка Нинова – управител на „Напоителни системи“ – клон София.


„В и К“ ЕООД – София:


„В и К“ ЕООД – София уведомява своите абонати, че поради отстраняване на аварии от „Напоителни системи ЕАД – София-клон” по техните деривационни тръбопроводи от яз. Бебреш за времето от 20:00 часа на 27.01.2020 г. до 20:00 часа на 29.01.2020 г., в следствие на което ще бъде намалено водоподаването/респективно налягането в по-високите зони и етажи на жилищни блокове в Ботевград и Трудовец. 


Дружеството се извинява за причиненото неудобство и благодари на потърпевшите за проявеното разбиране.