Както вече Ви информирахме, вчера се състоя стартиращата пресконференция по проект „Подай ръка“. Той предвижда изграждането на „Център за обществена подкрепа“ и „Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства“ на втория етаж в Младежкия дом.


„Строителните работи започнаха. Имаме увереност, че в края на месец март те ще бъдат завършени. От дълги години, над 10, тази сграда не се използваше, но вече тя ще бъде изпълнена със съдържание – каза кметът Иван Гавалюгов днес пред местните медии. -Това беше много удачна форма, под която можеше да се направи ремонт, включително и на покривната конструкция. В момента ремонт се извършва на втория етаж, където ще се помещава Центърът за обществена подкрепа, допълни той.


По проекта е предвидено монтирането на съоръжения за достъп на хора с увреждания до втория етаж. Ще бъде доставено и необходимото вътрешно оборудване за Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, което ще спомогне по-доброто обучение и престой на ползвателите на услугите.


„Имаме идеи за ремонтни дейности и в останалата част на Младежкия дом, която е собственост на общината. Кандидатствали сме по други програми за финансирането им. Нашето желание е Младежкият дом да започне да функционира в пълен обем. На този етап в сградата ще предоставят само социални услуги, а на по-следващ – дейности и прояви, насочени към младите жители на общината, каквото е първоначалното й предназначение", съобщи още кметът Гавалюгов.