ОУ "Васил Левски" - село Новачене отбеляза днес  своя патронен празник с литературно-музикална програма, подготвена от ученици и учителите Славяна Гергова и Момчил Узунов. 


В памет на Апостола се проведе и традиционното състезание  по скок от място. Победител в него е Снежана Георгиева от IV клас. Другата спортна проява, в която взеха участие отбори от прогимназиален етап а, бе теглене на въже. Победители в тази надпревара станаха  учениците от V клас.


Преди това директорът на учебното заведение и историк Здравко Спасов произнесе слово, в  което припомни живота и родолюбивото дело на Васил Левски. След това положи цветя на паметната плоча, поставена на фасадата на учебното заведение.  


Гости на патронния празник на училището бяха Катя Петрова - кмет на Новачене и целия екип на кметството, ръководството на читалището в селото, начело с председателя Нина Петкова, родители.  


Поздравителен адрес по случай патронния празник на ОУ „Васил Левски“ бе получен от Каролина Маринова – директор на Центъра за подкрепа на личностно развитие в Ботевград. 


Днес учебното заведение получи и дарение от Fibank - офис Ботевград -  8 монитора, които вече са монтирани и се ползват в компютърния кабинет за нуждите на обучението по информационни технологии, съобщи Здравко Спасов. 


Снимки: Нина Петкова, председател на НЧ „Правда“, с. Новачене.