Тази вечер в Ботевград бе учредена нова структура на ВМРО. Заявления за членство в нея са подали повече от 60 човека, стана ясно по време на учредителното събрание.


С пълно единодушие за председател на ВМРО – Ботевград бе избран Георги Стефанов Георгиев, който е и председател на общинската организация на пенсионерите в нашата община. Присъстващите подкрепиха кандидатурата на д-р Иванка Томова за зам.-председател. За секретар бе избрана Мая Маркова. 


Гости на учредяването бяха народните представители  Юлиан Ангелов и д-р Калин Поповски, Николай Борисов – зам. -областен управител на Софийска област, Албена Балчева – представител на женската организация на ВМРО, Цветан Миньовски – общински съветник. 


Думата бе предоставена последователно на Юлиан Ангелов и на д-р Поповски. И двамата изразиха радостта си, че Ботевград вече е сред градовете, в които ВМРО има своя структура. Пожеланията към нея бяха да отстоява и защитава българщината и българските национални интереси. 


От своя страна избраният председател на ВМРО – Ботевград изрази увереност, че “силата и амбициите на младостта, опитът и мъдростта на възрастните ще допринисат за създаване на една изключително стабилна местна организация“.