лед приключването на родното участие в европейските клубни турнири и започването на сметките дали България ще запази позициите си в класациите на УЕФА, феновете на ЦСКА останаха втрещени от новината, че отнемането на лиценза на клуба и неучастието на тима в евротурнирите ще се отрази на отбора в период от пет години напред. Това е така, тъй като коефициентът на "армейците" от този сезон е 0 и това ще свали общата ставка на тима за жребия в Европа с цели две единици.

Така вместо 19,644, колкото щеше да е коефициентът на ЦСКА в Европа този сезон, при евентуално класиране за евротурнирите през следващата година възпитаниците на Димитър Пенев ще стартирата със 17,012. Срамните за ЦСКА 0,7425, които ще дойдат от коефициентът натрупан от евроучастниците ни през този сезон ще остане в досието на клуба поне пет години, след като клубният коефициент се натрупва от представянето на отбора в евротурнирите именно в този период. Така нулата ще тежи на "армейците" пет сезона.

Друг български тим, който търпи сериозен регрес в европейския си коефициент, е Левски. Както е известно, "сините" бяха поставени в третия кръг на квалификациите за Шампионската лига през 2006 година с феноменалния за българските стандарти 38,112. След провалите с Тампере, БАТЕ и Жилина, в които "сините" записаха само две равенства, през следващия сезон те ще стартират участието си с коефициент 27,012. Това означава, че за два сезона те са загубили цели 11 точки от своето супер постижение. "Сините" се нуждаят и от отлично представяне в бъдеще, тъй като невероятният им коефициент от 17,8875  ще отпадне след два сезона.

След добрите си участия през този сезон, Литекс повишава коефициента си от 18,644 на 19,012, докато Черно море за пръв път в историята си влиза в класацията не с българския клубен коефициент, а със собствена ставка - 8,012.