На днешната заключителна пресконференция на БК Балкан кметът на Ботевград Иван Гавалюгов съобщи, че клубът разполага с кандидатура за президент на Българската федерация по баскетбол на предстоящото догодина отчетно-изборно събрание на БФБ. Ето какво каза той.


"Общото събрание на БФБ избира Управителния съвет на федерацията. То се доминира от хора, живеещи в София. Като казвам доминира, това означава над 50 процента. А това не е добър баланс.


Догодина предстои Общо събрание на БФБ, т.е. отчетно-изборно събрание. От много години Балкан няма представител в Управителния съвет, а е очевидно за всички, че той е един от водещите клубове, с дългогодишни традиции, и е редно да има представител в ръководството на федерацията.


Нещо повече, даже считам, че ние ще номинираме  и лице, което да стане президент на БФБ. Към днешна дата мога да заявя, че имаме такава кандидатура. Разбира се, това са наши намерения, които могат да се реализират или да не се реализират. Но при всички положения ще предложим най-малкото да имаме член на УС.


Надявам се и другите водещи клубове в България да имат своето адекватно присъствие в УС на БФБ. Защото това решение за начина на прекратяване на шампионата беше силно повлияно от отбора, който освен определено лоби има дори двама представители в Управителния съвет.