На днешната заключителна пресконференция президентът на БК Балкан Михаил Михайлов също коментира решението на БФБ за начина на прекратяване на шампионата.


"Дали първенството е прекратено навреме или не, смятам, че то можеше да бъде взето още на 30 март.  Още на първата среща нашият клуб помоли да се изчака тази дата, за да се види накъде отиват нещата.


Видно бе, а вътрешно съм убеден, че и всички клубове бяха наясно, че първенството няма да може да се доиграе. Обстоятелствата не позволяваха това. Сега да се доиграва през август или септември мисля, че беше ненормално като предложение дори да се коментира.


И федерацията взе едно много разумно решение за прекратяване, но и много противоречиво относно класирането. Не е приятно да водиш цял сезон и някой да ти каже, че не си играл през годината. За мен решението си остава странно."


На въпроса дали от БФБ има решение кога ще започне следващият състезателен сезон, Михаил Михайлов отговори така.


"Към момента не сме информирани да е взето решение по предложението за по-ранно започване на новия сезон. Реално, ако се подписват договори с играчи, не можем да поставим начало и край на контракта.


Има предложение, около което клубовете са обединени, но не знам защо федерацията все още не го е гласувала. А то е първенството да започне в началото на септември. Разбира се, ако обстоятелствата го позволяват и ако има нормална обстановка за игра.


Така че се надявам УС на федерацията да реагира по-бързо, защото това е много важно - и за треньорите, и за играчите, ажно е за спонсоритеь важно е за бюджетите на клубовете. Т.е. на този етап няма яснота кога ще започне следващото първенство.