Oracle, съвместно с Hewlett-Packard, навлиза на хардуерния пазар. За първи път софтуер на Oracle ще бъде инсталиран върху сториджи на НР. Решението се нарича HP Oracle Database Machine и вече се предлага от софтуерната компания. Машината представлява грид от сървъри на база данни на Oracle и грид от нови сървъри за управление на дискови масиви HP Oracle Exadata Storage Servers, пакетирани в общ шкаф.
Новината днес съобщи Клод Коларо, управител на Oracle България, по време на среща с медиите по повод провелия се от 21 до 25 септември тази година е в сан Франциско Oracle OpenWorld  2008  - едно от най-мащабните и значими високотехнологични събития в света. Българската телекомуникационна компания M-Tel e била избрана сред няколко компании в света за бета - тестове на машината. Лари Елисън, изпълнителен директор на Oracle, в своята презентация на Oracle OpenWorld 2008 е представил резултатите от тестовете, осъществени от българската телекомуникационна компания M-Tel. С внедряването на решението е постигнато до 72 пъти по-висока скорост при работа с бази данни.
Клод Коларо представи и финансовите резултати на компанията за 2008 г. „36 % ръст на приходите за 2008 г. бележи Oracle EMEA, като  Oracle България е лидер в региона и се развива изключително успешно", обяви той. Той цитира данни, според които компанията е номер едно в database и middleware бизнеса, и е на второ място при приложенията. С Oracle технологии работят най-големите финансови институции и телекоми в България, като през последните години компанията навлиза активно и в публичния сектор, заяви Румяна Цанкова, търговски директор на Oracle България.