Дарение от 180 ваучера за храна по 100 лв., на обща стойност от 18 000 лв., получи днес Община Ботевград. Благородният жест направи местната фирма "АПС Трейдинг" ООД.


APS е създадена през 1995 г. в Италия. Компанията произвежда термични принтери, компоненти и принтиращи механизми и устройства за най-различни индустрии като финансовия сектор, здравната индустрия, автомобилостроенето и др. Някои се използват самостоятелно, а други се вграждат в устройства като POS-терминали, касови апарати, автомати за паркиране, бензинови колонки и др. Доставя за компании като Continental, Stoneridge, KFI Trading, Data Modul и др. APS има и десетки патенти в индустрията.


Дарението е предназначено за семейства, които отглеждат деца сираци и полусираци, както и за семейства, чиито трудоспособни членове са останали без работа след 13 март, вследствие на кризата с COVID 19.


Ваучерите бяха връчени на заместник-кмета на Община Ботевград Борис Борисов от Десислава Петрова - HR мениджър на компанията.


"Идеята дойде от всички работещи в компанията и бе безусловно подкрепена от г-н Визентини. Съпричастни сме със случващото в страната в резултат на кризата с коронавируса и решихме да помогнем на семейства с деца сираци от община Ботевград, като им осигурим ваучери за храна. Ние в АПС Трейдинг вярваме, че добрият бизнес е социално отговорен."


Заместник-кметът Борис Борисов благодари за огромното сърце на ръководството на АПС Трейдинг, за това което правят за община Ботевград и допълни, че Общината ще разчита и в бъдеще на тяхната помощ за съвместни инициативи.


Изискана е информация от Дирекция "Социално подпомагане" - Ботевград за семействата с деца сираци и полусираци в общината и през следващата седмица ще бъде организирано поетапното раздаване на дарените ваучери за храна.