По покана на областния управител Емил Иванов днес в Ботевград пристигна делегация от Ленинградска област. Тя бе водена от губернатора на областта Валерий Павлович Сердюков. Гостите бяха посрещнати в центъра на града от общинското ръководство, ученици и много граждани.  Кметът на общината Георги Георгиев приветства делегацията, а след това връчи на Валерий Сердюков символичния ключ на Ботевград. От своя страна губернаторът на Ленинградска област благодари за топлото посрещане и каза, че е особено щастлив, че българо-руската дружба се възражда с нова сила, след което поднесе на Георги Георгиев стилен сервиз за чай.

Специално за гостите танцуваха мажоретният състав, група танцьори от представителен фолклорен ансамбъл „Ботевград”, а най-малките участнички в програмата представиха традиционен руски танц. В края на тържеството във въздуха бяха пуснати балони с цветовете на българското и руското знаме. След това кметът Георгиев покани гостите в малкия салон на читалището. Там той ги запозна с развитието на община Ботевград в областта на икономиката, образованието, спорта, културата и т.н.
Валерий Сердюков пък направи визитка на Ленинградска област. Двамата си размениха символични подаръци. Визитата продължи с посещение в завод ЕПИК и обяд.

Делегацията от Ленинградска област ще посети и община Правец.