Националът Станимир Маринов призна, че по всяка вероятност и през следващия сезон ще играе в България. Баскетболистът за последно бе част от Берое, а в момента се възстановява, след като бе заразен с коронавирус, цитира bgdnes сайтът bgbasket.


 „Имах интерес да направя една година в чужбина, но в тази обстановка вероятно ще остана в България. Все още няма яснота къде ще играя през следващия сезон“, заяви гардът пред „България днес“.


 Маринов разкри и как е преминала болестта при него: „Бях с по-сериозни симптоми в продължение на 5-6 дни. Имах висока температура, която не спадаше.“


 „Вече от два дни съм по-добре. Имах сериозни притеснения, преди да се тествам. Първата проба беше отрицателна. Направих я в софийска лаборатория, където уж всичко е на високо ниво. Приеха ме в болница с пневмония. Чак вторият PCR тест беше положителен“, добави той.


 Гардът смята, че по всяка вероятност се е заразил на футболен мач: „Не бях най-примерният в това отношение. Бях за месец в София, за да направя физическата подготовка за следващия сезон. Посетих два футболни мача Левски - ЦСКА и Левски - Локомотив (Пд). Не се спазваха много мерките за безопасност сред публиката. Вероятно там съм се заразил.“


 Маринов призна, че заболяването го е върнало много назад в подготовката. „От 10 дни съм изолиран. Отслабнах доста. Работата, която положих в София, се стопи“, каза още той.