Както се и очакваше, днешното регионално дерби бе доста оспорвано и интересно. То обаче завърши без победител.


В едно добро първо полувреме домакините първи имаха възможност да вкарат, но в 10-та минута вратарят на Балкан Калин Дончев спаси много опасен удар. След това на два пъти шансът се откри пред играчите на Балкан, но ударите им не бяха точни.


Първите 15 минути на второто полувреме бяха за Балкан. Но в 60-та минута,отборът ни позволи на домакините да направят бърза контраатака по левия фланг и Цветелин Цаковски вкара за 1-0.  


Последваха две добри спасявания на вратаря на Чавдар – ботевградчанина Матев, отразил удари на влезлите през второто полувреме Здравко Атанасов и Михаил Михайлов.


Натискът на Балкан доведе но изравнителен гол минута преди края на редовното време. При едно мелле капитанът Петър Василев със силен удар успя да намери пролука през пълното с играчи на домакините наказателно поле. Този студен душ не бе никак приятен за Чавдар, въпреки жегата.


В този мач Балкан за първи път игра с нови екипи с интересен десен - черно-зелено.


Във временното класиране след 4 кръг Балкан е на седмо място със 7 точки от 2 победи, един равен и една загуба и 8-5 голова разлика. Начело с по 10 точки са 4 отбора: Кюстендил, Марек, Вихрен и Беласица, на пето и шесто с по 8 точки са Чавдар Етрополе и Ботев Ихтиман.


Тази събота, 5 септември от 17.00 ч. в среща от 5 кръг Балкан ще бъде домакин на Пирин Гоце Делчев.