При интерес премина обсъждането за скейт зоната в Градския парк. То се проведе днес в зала „Христо Ботев“ на Община Ботевград. Присъстваха запалени любители на скейтборда, тротинетките и други спортове на колела. Те имаха възможност да изразят мнения и да отправят въпроси, свързани с различните варианти за оборудването на бъдещата скейт зона, предложени от Общината, или да предложат нови, но съобразени с големината на бетоновата площадка, която е около 400 кв.м. 


Кметът Иван Гавалюгов представи няколко конфигурации на съоръжения. Той обясни, че те са произведени от естонската фирма Тip tip tap, която има представителство в нашата страна. В хода на дискусията той съобщи, че  площадката ще бъде осветена, ще има чешма, тоалетна и видеонаблюдение. Оборудването ще струва между 100 000 и 150 000 лева, съобщи още той.  


Думата бе предоставена на младите хора в залата. Те бяха единодушни, че в конфигурацията задължително трябва да присъства съоръжение тип „Пирамида“. Поинтересуваха се от какъв материал ще бъде изработена настилката на съоръженията, колко години е гаранцията и дали фирмата осигурява поддръжка. Поставени бяха и други въпроси. 


По време на обсъждането стана ясно, че се предвижда скейт зоната да бъде напълно готова в края на октомври или в началото на ноември тази година.


Кметът Иван Гавалюгов покани младежите на още една среща, която ще се проведе на самата площадка, в присъствието на представител на фирмата-производител. Дотогава те ще трябва да се запознаят по-обстойно с предложенията и да изберат крайния вариант на парковата скейт зона.


От своя страна младите ботевградчани благодариха на кмета Иван Гавалюгов за това, че една тяхна дългогодишна мечта е на път да се сбъдне.    


Публикуваме линкове към каталога и офертата на производителя:


https://drive.google.com/file/d/1injas2MQZX69W-ARmXO0gmi051wVJpeC/view?usp=drive_web


https://drive.google.com/file/d/1q2FTd8WE1Hwe8ZqYquZuP27usJDli80Z/view?usp=drive_web


https://drive.google.com/file/d/1gE5DJQXOZHdWxr-pXURBvDNp2SSL6INB/view?usp=drive_web