Късометражният филм „Тайните не се чуват“,  по сценарий на Михаил Казаков от Ботевград,  е включен в конкурсната програма на тазгодишния фестивал „Златната роза“, който ще се проведе във Варна от 24 септември до 1 октомври.  


Филмът разказва една невероятна история: Деветгодишният Антон най-много обича да играе в детската си къща за игри, но заради неволна пакост му забраняват. Момчето споделя със своята приятелка Ния, че иска да бъде като възрастните, за да се държи отговорно. Радиосъобщението му е прихванато от Злотар, който не е имал детство. Той сключва сделка с Антон – за един ден момчето ще бъде като възрастните, а Злотар ще има неговото детство. 


Режисьор на късометражната лента е Петър Гайтанджиев. Той завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, кино- и телевизионна режисура във Виенската киноакадемия и кино- и телевизионна режисура в НАТФИЗ. Режисьор е на множество к/м и документални филми, както и на тв предавания и рекламни спотове. Преподавател е по актьорско майсторство и режисура в арт школа. 


Ролите са поверени на: Китодар Тодоров, Емилиян Бърдарски, Мариета Габровска. 


„Тайните не се чуват“ ще бъде прожектиран на 29 септември от 18 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. 


Фестивалът „Златната роза“ събира най-доброто от българското игрално кино още от 1961 година. Форумът има състезателен характер за следните категории: Пълнометражни /над 70 минути/, късометражни и среднометражни /до 70 минути/, телевизионни /над 50 минути/, международни продукции с българско участие. 


Тази година форумът ще се проведе за 38-ми пореден път. В конкурсната програма на най-стария и единствен по рода си фестивал на българското кино са селектирани 22 късометражни и 19 пълнометражни филма.