В предпоследния есенен кръг на Югозападната трета лига Балкан и вторият в класирането Вихрен изиграха мъжки мач на тежкия терен на стадиона в Ботевград. Срещата завърши наравно - 1-1, но повече за пропуснатите три точки трябва да съжаляват домакините. Не само защото бяха по-активни, особено през второто полувреме, но и реферът Иво Андреев поне на два пъти подмина с лека ръка нарушения в наказателното поле на тима от Сандански.


Балкан откри резултата още в 7-та минута, когато след статично положение вратарят на гостите Ганев не можа да избие както трябва топката и тя влезе във вратата му. Само след 4 минути, обаче, Вихрен изравни чрез Методи Костов след недобри действия на защитата на домакините.


В 30-та минута балканци имаха сериозни претенции за дузпа в тяхна полза за игра с ръка в наказателното поле на Вихрен, но реферът си затрая.  Същото стори и в 72-та минута, когато след силен удар на Кристиян Ковачев топката срещна и ръката на защитник. Преди това в 54-та минута удар на Здравко Атанасов бе избит от вратаря на Вихрен.


След това равенство Балкан е на 12-то място с равен брой точки - по 19, с  Пирин Разлог и Надежда Доброславци, но е с по-лош показател от мачовете с тях.


В последния кръг от есенния дял другата събота, 28 ноември Балкан гостува на Надежда Доброславци.


Другите мачове от днешния 16 кръг: Оборище - Чавдар Етрополе 3-4, Марек -Гранит Владая 6-0, Левски Чепинци - Банско 1-0, Кюстендил - Пирин ГД 2-0, Беласица - Рилски спортист 1-0, Сливнишки герой - Доброславци 0-1, Пирин Разлог - Велбъжд 2-0, Ботев Ихтиман - Перун Кресна 4-0