Тази събота, 20 ноември футболистите на Балкан  ще изиграят предпоследния си мач от есенния полусезон на Югозападната трета лига. Те ще бъдат домакини на Вихрен, срещата е от 14.00 часа на стадион "Христо Ботев".


На този мач привържениците на Балкан могат да станат свидетели на една суперзабележителна серия на тима, а именно - цяла година футболистите ни нямат загуба како домакини.За да стане това, за целта отборът ще има нужда от добра подкрепа, каквато феновете винаги  оказват на тима.


За тази среща домакините имат определени кадрови проблеми. Заради наказание няма да могат да играят двама ключови фугболисти - капитанът Здравко Атанасов, който пропуска мача  за натрупани 5 жълти картона, и Йордан Апостолов, наказан за 1 мач след червения картон миналия кръг в Гоце Делчев при победата на Балкан с 1-0.


За мача с Вихрен обаче по всяка вероятност ще вземат участие Николай Цветков и Павел Петков, за които се очаква, че ще са възстановени.


Два кръга преди края на есенния дял Балкан е лидер в първенството с 44 точки - 6 точки преднина пред втория и третия. И ако не загуби, теоретично ще остане есенен първенец. Вихрен  заема 15-то място в класирането със 17 точки.  Но пък любопитното е това, че тимът от Сандански е вкарал досега толкова голове, колкото има и Балкан - 28. С тази разлика, че е допуснал 35, а Балкан - само 8.