Футболистите на Балкан завършиха 2-2 като домакини на Вихрен в среща от предпоследния есенен кръг на Югозападната трета лига. Това бе достатъчно да остане начело в класирането след есенния полусезон преди последната среща другата събота като гост на Кюстендил. Днес тимът от Кюстендил загуби гостуването си на Беласица с 1-0, като преди тази среща двата тима деляха второто място с равен брой точки.


Днешната среща на стадион "Христо Ботев" се оказа доста тежка за домакините. Те първи отбелязаха гол - в 20-та минута Калоян Бонев мушна топката в мрежата на Вихрен след отличен пас на Николай Цветков. След това обаче  зелените трябваше да догонват почти до самия край на мача.


Минута преди края на първото полувреме гостите изравниха след удар около 28 метра на бившия национал Димитър Макриев. През второто полувреме балканци бяха определено по-активни и създадоха половин дузина изгодни положения, но не можаха да реализират нито едно. В 52-та минута главният рефер Кузманов подмина чиста дузпа в полза на Балкан за откровено събаряне на Калоян Бонев в наказателното поле, вместо това показа жълт картон на нападателя на Балкан за симулация.


Пред вратата на Вихрен положенията се редяха едно след друго, но топката така и не преминаваше голлинията. Вместо това при една от контраатаките на гостите в 78-та минута резултатът стана 2-1 за Вихрен. Балканци отново натикаха своя съперник в наказателното поле, но шансът им се усмихна едва в самия край на срещата, когато след продължително мелле най-близо до топката бе Демона, който направи 2-2. Веднага след гола играчите на Вихрен наобиколиха рефера в продължение на няколко минути, като най-агресивен бе Димитър Петков-Макето, който получи червен картон.


След това съдията побърза да свири край на тази оспрвана среща, която той ръководи крайно неубедително.


Освен че остава начело на есенното класиране, отборът на Балкан завърши без загуба за първенство цялата календарна 2021 година.