Павел Димитров стана популярен в Община Ботевград като репортерът на “Гласът на Ботевград”, който се наложи като забавен, остроумен и иновативен развиващ се тийнейджър. Четири месеца след ударния старт на младежката онлайн медия, Павел разказва какво е да бъдеш лице на проект на такова ниво.


Какво е за теб “Гласът на Ботевград”?


За мен “Гласът на Ботевград” е гласът на младите. Нещо, което забавлява хората в тези трудни времена и им помага да разпускат. В същото време мотивира и възпитава. Не на последно място “Гласът на Ботевград” за мен  е и голяма отговорност, заради подрастващите, които гледат и чиито модел за подражание и пример сме ние!


Какво ще кажеш за твоите продуценти?


Имам късмета да работя с големи професионалисти и да  сме истински отбор. Продуцентите ми помагат да се уча от грешките си и да ставам все по-добър. С тях заедно започнахме от нулата и сега заедно се радваме на успеха. Най-важното е, че освен колеги, сме и приятели, което прави нещата още по-истински. Мога само да пожелая  на всеки екип такава сплотеност, каквато имаме ние!


Как “Гласът на Ботевград” промени живота ти?


Мога да кажа че ежедневието ми много се промени заради медията. Постоянно интервюирам тотално различни типажи и според мен от всеки съм научил по нещо различно. Освен това, благодарение на “Гласът на Ботевград” имам постоянни срещи и запознанства с отзивчиви хора, които ни подават ръка, защото вярват в каузата ни. Визирам нашите спонсори, които вече бих нарекъл наши приятели! 


Покрай “Малък град - Мощен глас” пък ставам свидетел на историите на други успешни и борбени млади хора. Това ме мотивира да се развивам и да надграждам постоянно. През последния месец тя беше паузирана за малко, но много скоро може да очаквате нови вдъхновяващи истории!


Какви качества трябват, за да бъдеш успешен репортер?


За бъдеш успешен репортер в подобно предаване  трябва да  мислиш извън стереотипите, да си креативен и най-вече позитивен!


Трудно ли се реализира подобно предаване?


Доста по-трудно е, отколкото изглежда. За да се направи нещо качествено, трябват много жертви. За да може видеата да са на ниво, се налага човек ежедневно да прави компромиси със свободното си време. Преди да се насладите на 7-минутно видео, ние сме прекарали минимум 5 часа в снимане и още толкова в монтаж. Но когато видя крайният резултат, знам, че си е заслужавало.


Какво би казал на всички твои фенове?


Бъдете себе си и правете това, което искате, независимо от всичко. Колкото и да е трудно, дори да не срещате подкрепа, накрая си заслужава и хората, които са ви отхвърляли, ще се хвалят, че ви познават.


А на тези, които не те харесват?


Всеки има право да не ме харесва и това е нормално. За мен фактът, че има хейтъри, е добър знак, защото  означава, че вървим по прав път и се чува за нас.


Какво ще посъветваш всички ваши последователи?


Да оставят зад гърба си спомени и постижения, а не несбъднати мечти! Също така да не забравят, че от всички нас зависи собственото ни бъдеще!


Много възрастни смятат, че днешните младежи са пропаднали и опропастяват обществото. Ние не смятаме така и искаме да покажем, че младите можем активно да допринасяме за развитието на обществото. В новата ни рубрика “Глас Божи”, която стартира съвсем скоро, ще покажем, че можем да работим наравно с възрастните за решаване на проблеми, които засягат всички ни!