На територията на Софийска област са създадени специализирани имунизационни кабинети, съобщава Регионалната здравна инспекция – София област. Съгласно прието от Министерския съвет допълнение на Националния план за ваксиниране, по изключение и при налични достатъчно количество ваксини срещу COVID-19, се допуска ваксинирането през събота и неделя на лица, които не попадат в целевите групи на фаза I – V, при условие, че са изразили желание за имунизиране.


Специализираният имунизационен кабинет се намира в МБАЛ Ботевград. За повече информация може да се обадите на следния телефон: 0723 69 401. 


Вчера през имунизационния кабинет на местната болница са преминали 30 души. 


Желаещите да се ваксинират трябва да се запишат предварително. Всеки, който се яви в уречения ден и час, попълва декларация за информирано съгласие за ваксиниране. В момента то се извършва с ваксината на АстраЗенека. 


През почивните дни работното време на имунизационния кабинет в МБАЛ Ботевград е от 8 до 17 часа, съобщиха от лечебното заведение. 


За информация може да се обръщате и към Регионална здравна инспекция – Софийска област на телефон: 02/ 807 8759 всеки работен ден от седмицата и по електронна поща на адрес: nzb@rzi-sfo.bg, като в съобщенията трябва да бъде посочен телефон за обратна връзка.


Информация и препоръки на Експертните съвети относно провеждането на ваксинация срещу COVID-19 при лица с хронични заболявания е налична и публично достъпна на Единния информационен портал в секцията „Ваксини срещу COVID-19“: https://coronavirus.bg/bg/vaccinations.