Александър Везенков изигра най-силния мач в кариерата си в Евролигата. Българският национал отбеляза рекордните си 31 точки в турнира при победата на Олимпиакос като гост на АЛБА Берлин с 84-80, а към тях добави и 10 борби, 3 отнети топки и 1 чадър. По този начин крилото на "червено-белите" подобри досегашното си върхово постижение от 20 точки, поставено срещу друг германски отбор през януари миналата година - Байерн (Мюнхен). При стрелбата си  Везенков бе 4/9 от зоната за две точки, 6/7 от тройката и 5/5 от наказателната линия.

Саша завърши срещата с изклюителния коефициент на полезно действие от 41. Това е вторият му "дабъл-дабъл" в Евролигата, след като записа първия си през януари тази година срещу Олимпия (Милано). Българинът си заслужи отличието за "Най-полезен играч" в трети пореден мач на Олимпиакос, след като поведе своя тим към победите над Цървена звезда и Зенит в предните два кръга.


Допуснахме 80 точки, но играхме срещу много талантлив отбор, който владее добре топката по терена. Показват много освободен стил на игра и има много потенциал. Представихме се добре, контролирахме темпото. В последните 2-3 минути позволихме да се отпуснем и точно заради това спечелихме само с 4 точки. Но сме щастливи, защото играхме солидно и заедно, за да вземем победата„, заяви Везенков, който е основен кандидант за приза MVP на кръга в турнира на богатите.


Силните изяви на Александър Везенков в Берлин не останаха незабелязани от треньора на Олимпиакос Йоргос Барцокас. Специалистът постави висока оценка на българина след победата над АЛБА с 84:80 в мач от 30 кръг в Евролигата.


Александър Везенков е страхотен стрелец и много добър борец. Чрез движението на топката, което имахме, му осигурихме няколко отворени шута и някои не толкова отворени. Нека отдадем заслуга на целия ни отбор за креативността и сериозната ни игра през второто полувреме. През последните 3-4 минути изглеждаше, че се самоубивахме. Но в крайна сметка спечелихме и сме щастливи„, бе мнението на Йоргос Барцокас.


Чрез победата Олимпиакос запазва 12-ото място и увеличава баланса си за сезона на 14 успеха и 16 поражения. Гръцкият гранд ще се надява на силен финален щурм, в комбинация със загуби на заемащия последното плейофно място отбор на Зенит, който е със 16 победи и 14 загуби, както и на останалите претенденти като Баскония, Валенсия и Жалгирис.