Заради спекулации и коментари по темата за управленското място на болницата, д-р Иван Багелейски пожела да уточни, че няма никакво намерение да участва в конкурс за длъжността. „Назначен съм за постоянно, но съм уведомил кмета на Община Ботевград, че желанието ми е да се проведе конкурс. Аз обаче няма да участвам в него, защото искам да се занимавам с урология“, категоричен е д-р Багелейски.


По отношение на съвместната работа с Община Ботевград, управителят на местното лечебно заведение заяви: „Мога само да кажа, че от страна на Общината получавам пълно разбиране, съдействие и помощ. Винаги, когато съм искал помощ, такава е била оказана както на мен, така и на болницата. Мисля, че МБАЛ Ботевград се справя перфектно с ковид кризата, но не без участието и на персонала, който се отнася отговорно и професионално към нея, според правилата, не без участието на Регионалната здравна инспекция, Националната здравноосигурителна каса и Министерството на здравеопазването. Всички работим заедно за преодоляване на този кризисен момент.“.


„А кога ще се проведе конкурсът за управител на болницата – това си е решение на местната власт. Може да изчакват да премине тази ковид криза. Защото назначаването на нов управител и навлизането му в текущата работа изисква време. А ситуацията беше такава, че трябваше ежедневно да се набира персонал, да се определя кой къде да работи, което означава, че е нужно да познаваш добре работещите в МБАЛ Ботевград и да разчиташ на тези хора“, допълни д-р Багелейски. 


Д-р Иван Багелейски е завършил и здравен мениджмънт, както сам казва: „За да мога да реагирам и да помагам в такива кризисни ситуации.“. Той поема управлението на ботевградската болница в две такива ситуации: след освобождаването на д-р Филип Филев от длъжност и след преждевременната кончина на неговия приемник д-р Пламен Китанов.