В мач от днешния 29 кръг на Югозападната трета лига Балкан спечели домакинството си на Ботев Ихтиман с 1-0. Единственото попадение падна в 22-та минута след отлична триходова комбинация, завършена от Кристиян Ковачев.


До края на първото полувреме домакините имаха още възможности за гол, но късметът не бе на тяхна страна. През второто полувреме Балкан започна да играе по-пестеливо и по-активният отбор бяха гостите. Футболистите на Балкан обаче не допуснаха нито един опасен удар към вратата. Нещо повече, при немалкото контри в разредената отбрана на Ботев, Ангел Ангелов, Павел Павлов, Калоян Бонев и Ивайло Бояджиев пропуснаха окончателно да тушират напрежението с втори гол.


С този успех Балкан се изкачи на петото място с 49 точки. С точка по-малко е Чавдар Етрополе, който днес загуби като домакин с 0-2 от борещия се за отскубване от опасната зона тим на Банско.


В същото време възелът за първото място се заплита. В дербито на върха в Сандански Беласица Петрич победи домакина Вихрен с 2-0. Марек се наложи с 3-1 като гост на Пирин Гоце Делчев, а Кюстендил имаше значително по-лека задача, печелейки градското дерби с отправилия се към четвърта дивизия Велбъжд.


Другите резултати: Рилски спортист - Гранит Владая 2-0, Надежда Доброславци - Оборище 1-2, Сливнишки герой -  Пирин Разлог 2-2, Перун Кресна - Левски Чепинци 3-1.


В събота заради празниците няма да има кръг. Следващият 30-ти ще бъде на 8 май. Преди това обаче - на 5 май, може би най-после ще се изиграе отложеният мач от последния есенен кръг между Надежда Доброславци и Балкан.