Това съобщи кметът на общината Георги Георгиев. „В най-скоро време медиите ще научат кои са авторите на насилето над д-р Филев. Аз редовно се информирам за хода на разследването. На този етап обаче не мога да предоставя повече информация по случая. Резултати от усърданта работа на полицията ще има, което може само да ме радва” – заяви градоначълникът.

Георги Георгиев каза още, че е ходил няколко пъти лично в болницата, за да се поинтересува за здравословното състояние на д-р Филев, но не е водил разговори с него дали ще се върне на работа в ботевградската болница. „Надявам се, след като се възстанови, а това ще бъде доста дълъг процес,  д-р Филев отново ще оглави МБАЛ – Ботевград. През това време отговорност за управлението на лечебното заведение трябва да поеме синдикът и тези, които са го изпратили. Ако той бъде изтеглен, общинското ръководство ще предложи на ОбС да избере временен управител на МБАЛ” -  каза още Георги Георгиев.

До този момент синдикът на болницата не се е срещал с кмета Георгиев. Между временно от общинската администрация контролират ремонтните дейности, коите се извършват в МБАЛ - стана ясно на срещата на градоначалника с местните медии.