В днешния предпоследен кръг от първенството на Югозападната трета лига Балкан бе гост  на един от основните претенденти за Втора лига  Вихрен Сандански. Мачът завърши при равен резултат - 1-1. Което означава, че след победата на Марек като гост на Гранит Владая първото място вече е недостижимо за тима от Сандански кръг преди края.


Домакините откриха резултата в 27 минута чрез Пехливанов след изпълнение на пряк свободен удар. Но три минути след началото на второто полувреме балканци изравниха с много красив гол с глава на Калоян Бонев след центриране на Дейвид Йорданов  и атака, започнала от Йордан Апостолов.


В 60-та минута бе показан червен картон при гостуванията за играч на Балкан, той бе за Димитър Руйчев.  Домакините се втурнаха да търсят победата, но не успяха да отбележат второ попадение. Шансове за гол обаче имаше отборът на Балкан. Дани Апостолов улучи гредата, а в 90-та минута бързият Ангел Ангелов излезе сам срещу вратаря на домакините, но не можа да го преодолее.


"Като се има предвид развоя на този мач, равният резултат е справедлив", бе лаконичното мнение след срещата на треньора на Балкан Иван Редовски.


В последния кръг другата събота, 29 май Балкан ще завърши сезона с домакинство на Надежда Доброславци.


От новия сезон Марек Дупница ще играе във Втора лига.


С победата си днес като гост на Чавдар Етрополе с 3-2 Оборище Панагюрище измести Балкан от петото място - има 57 точки, Балкан - 55.


Още преди няколко кръга бяха ясни двата изпадащи отбора. Това са предпоследният Перун Кресна  последният Велбъжд.