Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов смятат, че са жертва на политически интриги. Според тях партийно лоби има интерес в публичното пространство отново да се завъртят имената им заедно с тези на Румен Петков и Алексей Петров.

Галеви твърдят, че депутатът от БСП Татяна Дончева и вътрешнопартийното й лоби използват службите за политически цели, разбили са системата на МВР и се опитват да разбият и ДАНС.

Акцията в Дупница не е полицейска, а политическа, казаха в специално интервю за Дарик братя Галеви. Те твърдят, че не са били предупредени за акцията и вчера са се явили доброволно на разпит в Националната следствена. След акцията срещу тях няма повдигнати обвинения за пране на пари.

Ето какво казаха още за Дарик дупнишките бизнесмени:

Политическа или полицейска беше тази показна акция?

Пламен Галев: Повече върви към политическа отколкото към полицейска, защото всеки път, когато стане скандал или когато има убийство, или когато има някаква извънредна ситуация в държавата, ето сега пак скандалите, се търсят демонстрации.

Кой тогава има интерес да се завъртят в публичното пространство имената на Румен Петков, братя Галеви, Алексей Петров?

Пламен Галев: Тези, които съсипаха МВР, сега ще съсипят и ДАНС, защото Татяна Дончева и компанията й се опитваха по някакъв начин да отстранят Драшков, защото това е ясно на всички, защото каквото и да говорят, че тя едва ли не е отишла там, че едва ли не, не знам какво, но същевременно като се тръгне към една такава война не можеш да разбереш, жертви се дават и от двете страни.

Кръгът около Татяна Дончева, така ли?

Пламен Галев: Да, защото всички знаят, че Михаил Миков я слуша Татяна Дончева. Има коментари, че тя е присъствала дори и на оперативки на министерството, когато беше отвлечен Ангел Бончев.

Ангел Христов: Тя мисли, че като е била прокурор, разбира и от оперативна работа.

Пламен Галев: Тя с действието си съсипа МВР, сега с действията си ще съсипе и ДАНС. Това беше една ПР акция, не добре сглобена, защото ако имаше нещо, не това е начинът. Ефект ще има, когато имаше агентурно проникване вътре, слушаш телефони, добиваш материали и вече идваш и само събираш доказателствата. За мен е необяснимо, че идват и се правят обиски и не се взима нищо.