Легендарната тенисистка Мануела Малеева ще бъде специален гост на откриването на предизборната кампания на „Демократична България“ този петък – 11 юни, от 17:30 ч. Събитието ще отбележи и откриването на новия офис на местната организация на коалицията с адрес бул. „България“ 5 (комплекс „Форум“). 


 „Ще се радвам да се срещна с ботевградчани и да поговорим за бъдещето на България – такова, каквото искаме то да бъде за нашите деца. Нашата страна има потенциал да бъде истински шампион на Балканите и аз вярвам, че заедно можем да го постигнем!“ Това коментира Мануела Малеева за Botevgrad.com по повод предстоящото събитие.


На събитието гражданите ще могат да се срещнат и с кандидатите на коалицията от Ботевград – Кристина Касабова и Недялко Пешев, както и с адвокат Грета Ганева, която е втора в листата на „Демократична България“ в областта.


Преди откриването, кандидатите и Мануела Малеева имат среща с кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов.


Грета Ганева е адвокат от Софийска адвокатска колегия със значителен принос за развитието на българското законодателство в областта на правата на човека и Семейния кодекс. Позната е на широката общественост като адвокат на една от потърпевшите страни в казуса „Осемте джуджета“, по който Грета води дела срещу „Делта гард“ ООД и Димитър Спасов- Каратиста, Петьо Петров- Еврото и съпругата му Любена Петрова, МВР и прокуратурата. През 2017-2018г. е Старши правен съветник на Антикорупционен фонд. Юридически консултант е на множество антикорупционни разследвания, както и автор на редица статии, публикации и правни анализи. 


Мануела Малеева е член на инициативния комитет за учредяването на „Да, България“ и има ключова роля в изпълнителния съвет на партията. Мануела е позната като най-успешната българска тенисистка за всички времена. През 1985 година, само 5 години след като тринадесет годишна става шампион на България за жени, Мануела е 3-та в света и пред нея са единствено тенис-легендите Мартина Навратилова и Крис Евърт. Мануела е българската тенис-легенда, единствена печелила турнир от Големия шлем – US open на смесени двойки през 1984 г., а през 1988 г. тя е бронзов олимпийски медалист в Сеул. Кариерата ѝ отрежда 20-то място във вечната тенис – класация.


Днес, Мануела Малеева е едно от големите имена на българското гражданско общество. Клиниката й за деца с ортопедични проблеми в България е една от благородните каузи, на които тя е посветена. В нейно лице независимите граждански движения от 2013 година до сега, намериха честен съюзник, верен съмишленик и приятел. Мануела майка на три деца, две момичета и едно момче и живее в Швейцария и България.