Официално днес бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ботевград. Както сме писали, проектът за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата завърши още в края на 2018 година.


На церемонията присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи – Емил Ганчев, главният секретар на МВР – главен комисар Стоян Темелакиев, директорът на ГДПБЗН – МВР – главен комисар Николай Николов, зам.-обастният управител на Софийска област – Стелян Донев, административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура – Наталия Николова, зам.-кметът на Община Ботевград – Борис Борисов, директорът на ОДМВР – София – старши комисар Георги Тотков, началникът на РУ – Ботевград – главен инспектор Здравко Йотов, и служители на РСПБЗН – Ботевград.


Събитието започна с изпълнения на мажоретките при НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград. Водосвет за здраве бе отслужен от архиерейския наместник отец Борис.


Думата за приветствие бе дадена на главен комисар Николай Николов. „Скъпи колеги, поздравления за новата придобивка. Благодарение на реновирането на нашата/Вашата сграда, Вие получавате по-добри условия за труд. Една трета от Вашия/нашия живот минава в сградите на противопожарните служби. Благодаря, че и Вие помогнахте тези сгради да изглеждат по този прекрасен начин", каза той.


Зам.-кметът Борис Борисов поднесе поздрави от името на кмета на общината – Иван Гавалюгов, и благодари на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности за спазените срокове. Борисов също благодари на ботевградските пожарникари за положения труд за ремонтиране на вътрешните помещения на сградата. 


Приветствие поднесе и зам.-министърът на МВР – Емил Ганчев. „Винаги е удоволствие, а за мен е и чест, да обявяваш откриването на нова или ремонтирана сграда на МВР. Това е едно радостно събитие. Добрите условия на труд трябва да бъдат винаги и са един от приоритетите на ръководството на Министерството на вътрешните работи.“ – каза Ганчев.


Официалната церемония по откриването на обновената сграда на РСПБЗН Ботевград завърши със символично прерязване на лентата от главен комисар Николай Николов, Емил Ганчев и Борис Борисов.