Левски Лукойл научи своя съперник в първия кръг от квалификациите на Шампионската лига. Действащите шампиони в НБЛ ще имат за съперник Прометей. Селекцията на Константин Папазов се намираше в трета урна, докато украинците бяха в шеста урна. Това отреди тегленият днес жребий, който се състоя в Миес (Швейцария).


 Настоящите шампиони на Украйна са добре познати на българската публика, тъй като през миналия сезон играха срещу Рилски спортист в групите на ФИБА Къп. Ако преодолеят първия кръг, „сините“ ще срещнат чешкия Опава, който бе сред поставените.


 В случай че се класират за третия квалификационен кръг, столичани ще играят срещу отбор между Апоел Ейлат (Израел), Парма Перм (Русия) и Льо Ман (Франция). Ако Левски си осигури място в редовния сезон, ще бъде в група А, където попаднаха още Тенерифе (Испания), Динамо Сасари (Италия) и Лудвигсбург (Германия).


 В квалификациите ще вземат участие общо 24 отбора, които ще се борят за 4 квоти. Тимовете са разпределени в четири квалификационни турнира, като само победителят ще играе в редовния сезон на най-силния турнир, организиран от ФИБА. Отборите от първите две урни ще пропуснат първия квалификационен кръг и ще играят директно на полуфиналите. Победителите от първия етап на пресявките след това ще срещнат тимовете от първа и втора урна. Спечелилите на полуфиналите пък ще играят директно за място в груповата фаза.


 В редовния сезон ще участват 32 отбора, разделени в осем групи. Победителят от всеки поток ще се класира директно за осминафиналите, докато вторият и третият от всяка група ще се борят за останалите осем места в плейофни серии до две победи от три мача. Топ 16 ще се проведе в групова фаза за втора поредна година, но през новия сезон ще има четвъртфинални плейофи, а не Финална осмица, както беше досега. 


 Квалификациите ще стартират на 13 септември, а стартът на редовния сезон е планиран за 4 октомври.