В мач с много лежане и по-малко футбол Локомотив (София) успя да излъже Литекс и спечели с 1:0. Единственото попадение в срещата падна след много спорна дузпа, отсъдена от гръцкият рефер Михалис Германакос в 51-ата минута.
Христо Златински трябваше да изпълнява два пъти дузпата, но и в двата случая беше безгрешен и донесе ценни три точки на софиянци. Докрая домакините разчитаха само на рушене на играта, а пък ловчанлии така и не успяха да създадат нито едно чисто голово положение.

Мачът започна с домакинско надмощие, което обаче се изразяваше единствено в удари от далечно разстояние. Своят късмет изпробваха Златински на два пъти и Шпишич, но без успех. Отговорът на ловчанлии дойде в 18-ата минута, когато шут от над 30 метра на Ивелин Попов затрудни максимално стражът на софиянци Бонджулич, който с мъка изби в корнер. В 25-ата минута домакините успяха да отбележат гол, но той бе отменен заради непозволени действия на Пасков срещу бившия вратар на Локомотив Голубович. В последните минути на полувремето и двата отбора изпуснаха по едно чисто положение. Първо Нифлор бе изведен хитро зад гърба на защитата на домакините, но не можа да си спре добре топката и Бонджулич улови. Минути по-късно Шпишич нахлу в наказателното поле, след като се възползва от грешка в защитата на ловчанлии, но Голубович се намеси решително и предотврати откриването на резултата.


В 51-ата минута гръцкият съдия Германакос отсъди  много спорна дузпа за Локо (Сф), след като Шпишич и Камбон се сблъскаха един в друг. Ловчанлии скочиха на рефера, но той бе непреклонен. С изпълнението се нагърби Златински, който с нисък удар в долния ляв ъгъл литна Бонджулич. Реферът обаче се намеси отново, след като нареди дузпата да се бие отново. Златински не трепна и при второто изпълнение, този път в другия ъгъл, и изведе домакините напред в резултата. До края на двубоя ловчанлии хвърлиха всички сили в атака, но така и не можаха да изравнят. Треньорът Мъри Стоилов вкара Дубала, Бибишков и Ангелов на терена, но и това не даде резултат. Единственото, което направиха гостите бяха няколко балонни центрирания, които внесоха смут в защитата на Локомотив, но до чисто положение така и не стигнаха. В 87-ата минута при единствената опасна контраатака Димо Атанасов можеше да подпечата успеха на домакините, но би в страни от вратата.
С победата „червено-черните” събраха актив от 16 точки, с който вече са на четвърто място. Ловчанлии останаха с една точка по-малко.


ЛОКОМОТИВ (СФ) – ЛИТЕКС 1:0

1:0 Златински (51-д)

ЛОКОМОТИВ: Бонджулич, Дзаферович, Златински (85-Атанасов), Богданович, Шпишич (80-Савич), Св.Дяков, Добрев, Митев (90-Джилас), Бандаловски, Иванов, Пасков

ЛИТЕКС: Голубович, Камбон, Венков, Николов, Манолев, Берберович, Бертен (72-Дубала), Сандриньо, Том (75-Бибишков), Попов (83-Ангелов), Нифлор

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Дяков, Дзаферович, Бандаловски (Локо); Том, Венков (Литекс)
СЪДИЯ: Михалис Германакос (Гърция)
СТАДИОН: Локомотив, 1000 зрители