Символът на Реал Мадрид Раул Гонсалес направи третия си хеттрик в испанското първенство, след като забоде 3 попадения при 4:2 срещу Севиля. Предишните два пъти това се случи в мачове срещу Валядолид. По този начин нападателят вече има 24 гола за сезона, което е най-доброто му постижение от 2002/03 година, когато завърши с 25.

„Доволен съм, че вкарах 3 гола, но много по-важно е, че спечелихме. Освен това те са резултат на страхотната работа на целия отбор” заяви скромно капитанът, който вече има 223 попадения в първенството. Въпреки че столичани се приближиха на 4 точки до Барса, той все още смята, че каталунците са фаворити за титлата.

„Естествено, че искахме да победим, но все пак всичко зависи от тях и те знаят, че държат съдбата в ръцете си. За нас е важно да мислим мач за мач и ще видим докъде ще стигнем” добави той.

„Надявам се, че добрата форма, в която се намираме и атмосферата на „Бернабеу” ще ни помогне в мача с Барса. Със сигурност ще има битка, защото ние сме Реал Мадрид и всеки футболист трябва да носи с чест тази фланелка. Ще дадем всичко от себе си, за да победим” каза още Раул.