Днес се състоя заседание на Общинския кризисен щаб.Обсъдихме обстановката в нашата община. Взехме решение да се засили контролът по спазването на ограничителните мерки, залегнали в заповедите на здравното министерство", съобщи кметът Иван Гавалюгов, който е председател и на кризисния щаб.


Нощните заведения в Ботевград нарушават мерките демонстративно, това е констатацията на кризисния щаб.  Въпреки че са наложени санкции, собствениците предпочитат да плащат глобите и да продължават да работят.


За днес е планираа  среща с представители на нощните заведения в града, както и на по-големите ресторанти в общината, за да бъде обсъдена ситуацията-  съобщи още кметът Гавалюгов.


По решение на Щаба за 14 дни се затварят пенсионерските клубове в цялата община. Те обаче ще продължат да извършват дейностите по предоставяне на услугата „Топъл обяд“. 


Брифинг за местните медии даде днес и управителят на МБАЛ Ботевград - Орлин Цветков.


В момента болницата изпитва нужда от лични предпазни средства за персонала на КОВИД отделенията. Поради тази причина предстои  откриване на дарителска сметка, която ще бъде оповестена чрез медиите. Орлин Цветков съобщи, че вчера болницата е направила поръчка за лични предпазни средства за персонала, които ще стигнат за 10 дни. Те струват около 6 000 лв.


Какво казаха още кметът на община Ботевград и управителят на МБАЛ Ботевград  - може да чуете от видеоматериала към текста.