Днес отбелязваме Световния ден на туризма. По този повод Община Ботевград и Общинско предприятие „Туризъм“ организираха Ден на отворените врати за достъп до Часовниковата кула. Желаещите могат да влязат и да я разгледат в интервала 09:00 – 12:30 и 13:30 - 17:00 часа след предварителна заявка на тел: 0723/69158 или на място в Туристическия информационен център.


Нашата проверка показа, че до 12:30 часа символът на Ботевград е бил посетен от 23-ма човека. Интерес са проявили предимно местни жители, но не са липсвали и посетители от близки общини, дошли до града специално за събитието.


Гостите на Часовниковата кула имат възможност да я разгледат отвътре. Също така голям интерес за тях предизвиква и компютърния терминал (киоск), през който може да се наблюдава картина от камбанарията в реално време. Както сме информирали, преди дни завършиха ремонтните дейности по Часовниковата кула, които бяха включени в проект „Хетеротопии“.


Отбелязването на Световния ден на туризма в Ботевград ще продължи в 18:00 часа с официалното откриване на новия Туристически информационен център /ТИЦ/, намиращ се на пл. „Освобождение“, до Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“.