От 20 октомври до 10 ноември бюрата по труда в страната ще приемат проекти по Национална програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” и Национална програма “Асистенти на хора с увреждания” за дейност “Социален асистент”.

Националната Програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” изпълнява една от основните цели на социалната политика - заетост за социална интеграция на безработни, които получават социални помощи.

За реализация на Програмата през 2009 г. се предвижда да бъдат разкрити в цялата страна 16 000 работни места за 57 739 200 лв. в общополезни дейности, в дейности от областта на земеделието или преработването на селскостопанска продукция, както и в други дейности.

Програмата се осъществява на проектен принцип. Кандидат-работодателите изготвят и представят проекти, в които се описват дейностите, които предвиждат за изпълнение. Пълна информация, за условията, формулярите и критериите, на които трябва да отговарят проектите, може да се получи в бюрата по труда, регионалните служби по заетостта, както и на Интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg.