В регионалното дерби от Х кръг на Югозападната трета лига, което бе днес на стадиона в Етрополе, футболистите на Балкан спечелиха с 1-0 срещу домакините от Чавдар. И с тази девета победа от началото на първенството  останаха на първото място във временното класиране.


През първото полувреме домакините имаха известно териториално надмощие. Играчите на Балкан обаче действаха организирано и не позволиха на съперника да стигне до отбелязване на гол.


Първата опасна ситуация през второто полувреме бе пред вратата на Балкан, но футболист на домакините не можа да порази целта от добра позиция. След това Емо Колев нанесе силен удар, който обаче бе спасен от вратаря на Чавдар. Четвърт час след началото на втория период балканци отбелязаха гол след точен плътен удар на Здравко Атанасов пред границите на наказателното поле. След това по-активният отбор стана този на Балкан и това 1-0  се запази до края.


Така Балкан запази първото място с 27 точки, втори с 4 по-малко е Витоша Бистрица. Трети е Беласица Петрич, който днес загуби като гост от Гранит Владая с 2-1.


Именно отборът на Гранит ще бъде съперник на Балкан в следващия XI кръг. Той е в сряда, 6 октомври от 16.00 ч. на стадион "Христо Ботев" в Ботевград.


Снимка: sportal.bg