С писмо до месните медии, Борил Караканов заяви, че се отказва от всякаква политическа дейност и остава верен на учреденото от него Сдружение „За „Етрополе”.


Ето и изявлението:


Право на избор!


Скъпи приятели! Казвам се Борил Караканов . 


Голяма част от хората в Етрополе ме познават – едни като мои съученици и приятели, други - като учредител на Сдружение „За Етрополе” и сайта  zaetropole.com, трети – като човек, който се е надявал и опитвал чрез участието си в политически формации, да промени по някакъв начин съществуващото статукво. 


За съжаление, се оказа, че понякога съм проявявал наивност и съм давал доверието си напразно. 


А от такова признание боли! 


Сега бях изправен пред личен избор – да продължа участието си в политическа партия „ВМРО” или да продължа активната си работа в Сдружение ”За Етрополе”. 


Обяснението за така наложения избор е дълго и не е нужно да занимавам всички с подробностите. Изборът беше труден, защото аз, от една страна, вярвах в идеалите на партия с дългогодишни традиции, а от друга – Сдружението е част от мен, от моя живот и възможност да променяме нашия град. 


Затова, след известен размисъл и разговори с близки и приятели, направих трудния избор - предпочитам да остана активен член на Сдружението "За Етрополе" и заедно с останалите участници да продължим общата си работа, посветена на нашия град. 


Този начин на действие дава възможност за по-бързо реализиране на моята представа за развитие и промяна.


Не се отказвам от идеалите си и продължавам да милея за България. 


Но Сдружението е нещо, което дълго съм носил и продължавам да нося в сърцето си. Предстоят ни още много години активна работа в Етрополе. Вярвам, че изборът ми е правилен и само заедно можем всичко!


С това изявления преустановявам всякаква форма на участие във ВМРО, както и във всякакви политически дейности занапред!


#Нося_Етрополе_в_сърцето_си